Прва „Осмомартовска улична трка“ стартује сутра, 07.03.2020. године у 13:00х.

JP Putevi Brcko

Организатор „Тркачко-рекративни клуб Мајевица“ наводи да је до сада пристигло преко стотину пријава такмичара који ће трчати на стазама од 2 км и 8 км.

Обзиром на временске прилике и појављивању ове трке по први пут у Брчком, из овог клуба не крију задовољство до сада учињеним. За очекивати је се да ће сутрашња трка проћи у најбољем реду.

Иако ријеч „трка“ звучи такмичарски, организатор је примат ставио на тркаче рекреативце, тј. све љубитеље трчања, тако да сви заинтересовани који нису на вријеме стигли да се региструју моћи ће то урадити сутра од 11:00-12:30х на самом Фицибајеру гдје су предвиђени старт и циљ трке.

Идеја је да овим догађајем кренемо са здравим навикама у овој години и спремно дочекамо прољеће, када ће активности свакако бити учесталије. Учешће и подршка оваквим догађајима свакако ће доприњети побољшању психофизичког стања код људи, а тим и боље и задовољније заједнице у којој живимо. Стога, не оклијевајте да ли доћи сутра – па макар се прошетали на стази.

Такође, желимо обавијестити грађане да ће улице: Ислахијет, Лучка и Савска бити затворене за саобраћај у периоду од 12:30 – 14:00х, те да ће саобраћај од стране припадника саобраћајне Полиције Брчко дистрикта БиХ бити преусмјерен на алтернативне правце кретања возила.

MD MONTEL