Концерт ученика Музичке школе Брчко који се припремају за такмичења

JP Putevi Brcko

Члановима стручног жирија у петак су се у сали брчанске Музичке школе представили награђивани ученици школе који су већ освајали бројне награде на такмичењима у Босни и Херцеговини и иностранству.

Концерт се одржао поводом традиционалне манифестацију обиљежавања 8. марта, Дана Брчко дистрикта Босне и Херцеговине.

Јасмин Хасић, директор школе нагласио је да је за овај концерт специфично то што су се својим музицирањем представили они ученици Основне музичке школе Брчко који се припремају за надолазећа такмичења. Ове године на такмичењима у БиХ и другим земљама учешће ће узети рекордан број ученика, њих 16. Прво такмичење је у Бијељини, затим слиједе такмичења у Србији, Хрватској и другим земљама и срединама.

“Наставници у настави раде на томе да поред савлађивања неких техничких проблема, задатака, да поставимо једну међусобну и угодну климу на часу, на настави, јер је флаута такав инструмент који свирате својим дахом, душом, а самоубрзање рада срца и било какво узбуђење код ученика утиче на квалитет тона”, казала је професорица и водитељица Одсјека флауте Гордана Шућур.

Фарис Фазловић, ученик IV године Музичке школе, Одсјек хармоника, рекао је да је љубав и интерес према музици и хармоници још у раном дјетињству добио од свога рођака, који је, такође, професор хармонике, са којим је почео прве вјежбе свирања на хармоници. Фазловић је, иначе, одличан ученик V Основне школе Брчко Дистрикта.

Концет је одлично организован, а ученици Музичке школе показали су вхунско умијеће у музицирању и реално је очекивати да се бисерни низ награда које ови млади таленти доносе у Брчко, настави и убудуће.

Извор: РадиоБрчко

MD MONTEL