СРЕЋАН 8. МАРТ!

JP Putevi Brcko

Драге суграђанке,
Актив жена Социјалистичке партије Брчко дистрикта БиХ, одлучио је једногласно, да овогодишњи Дан жена обиљежимо низом, нешто другачијих активности. Једноставно смо одлучиле да уобичајену традицију примања поклона, претворимо у даривање, те на тај начин укажемо на снагу, улогу, али и једнакост жене у друштву. Немамо ништа против традиционалног обиљежавања 8. Марта. Шта више, за нас које живимо у Дистрикту, то је дупли повод за славље али ћемо ипак отићи корак даље, од „црвеног каранфила“ те свим нашим суграђанима даривати оно што је најважније – Крв.

Са Шефом Одјељења за Трансфузију крви у брчанској Болници др Самиром Пандуром, договорили смо организовану акцију добровољног даривања крви која ће се одржати у наредном периоду. Овим гестом желимо указати на једнакост, не само полова (будући да се, као што знамо, крв дијели по групама а не полу, нацији, вјери и тд.)него и на једнакост свих нас који живимо и ђелујемо у овом граду.

Такође у циљу подизања свијести о превенцији дијабетеса са предсједником Удружења Дијабетичара Брчко дистрикта БиХ, Ђорђем Вуковићем договорили смо предавање о превенцији и лијечењу дијабетеса, те уопште популаризацији здравог начина живота.

Ми Жене, треба да, прије свега, охрабримо и подржимо једне друге, међусобно. Да се са снагом безусловне мајчинске љубави и искрене сестринске бриге, боримо за своје мјесто у друштву, политици, доношењу одлука, без запостављања улоге у породици, друштву и заједници. Јер ми то можемо!

Драге моје даме, жене, мајке, сестре, другарице, колегинице… Свима вам желим срећан 8. Март.

С поштовањем,

Милијана Симић
Предсједница Актива Жена Социјалистичке партије Брчко

MD MONTEL