Италијан побегао из карантина у Хрватској, пронађен у Ластином аутобусу

JP Putevi Brcko

Држављанин Италије, који је побегао из карантина у Хрватској, пронађен је у среду на граници између Црне Горе и Србије у „Ластином“ аутобусу који је ишао ка Београду. Агенција Анадолија јавља да је аутобус саобраћао на релацији Котор-Београд.

Аутобус је заустављен на граничном прелазу Шпиљани, а како је званично потврђено за Анадолију, у аутобусу је био мушкарац, држављанин Италије, из Ломбардије, и њему је забрањен улазак у Србију, а путници су из превентивних разлога прегледани у Новом Пазару.

Дванаест путника и два возача аутобуса превентивно су прегледани у Заводу за јавно здравље у Новом Пазару и ниједан од њих није показао да има симптоме те болести.

„Извршене су превентивне мере, да се људи ставе у наџор. Сви су добро, без икаквих знакова болести и наставили су даље путовање“, рекао је др Шефадил Спахић, директор Завода за јавно здравље (ЗЈЗ) у Новом Пазару.

Међу путницима, који су прегледани, био је један Новопазарац, а остали су из Рашке, Крагујевца и Београда. Путници су наставили пут, а како Тањуг наводи издата су им решења о кућном наџору, односно изолацији.

Аутобус је пребачен у Београд, где ће бити превентивно дезинфикован.

Спахић је додао да заражених од коронавируса у Новом Пазару нема, а да су до сада на анализу послата три узорка, и сва три су била негативна.
„Ласта“ обуставила саобраћај за Италију и Швајцарску

Саобраћајно предузеће „Ласта“ обуставила је од превоз из Србије за Швајцарску и Италију због епидемије коронавируса.

Како је објављено на сајту компаније, „Ластини“ аутобуси неће превозити путнике на линијама за Цирих и Ђенову. Превоза неће бити ни на поласцима из ових градова за Београд.

На свим осталим „Ластиним“ међународним линијама превоз редовно функционише.

Извор:Н1

MD MONTEL