Microsoft издао упозорење Windows корисницима

JP Putevi Brcko

Избришите ово ажурирање оперативног система.

Већ смо писали о томе да, ако вам се рачунар изненада успорио и не ради уобичајено – криво је последње ажурирање, што је Microsoft сад и потврдио.

Компанија је издала одговор у којем практично каже корисницима да реше проблеме са својим Windows 10 рачунарима тако што ће избрисати последње ажурирање.

Ствари су се значајно закомпликовале многим Windows 10 корисницима током претходних пар дана, тако да је Microsoft био присиљен да реагује. Након инсталације ажурирања ознаке КБ4535996 изазива не само успоравање система и изненадне падове, него и пуцање игара током играња, крах File Explorer i Task Manager апликација, као и искакање различитих порука о софтверским грешкама.

Компанија је на свом званичном форуму написала: “Свесни смо грешки, посебно оне у вези са signtool.exe након последњег ажурирања софтвера и радимо на њиховим отклањањима“. Ово важи за кориснике Windows10 рачунара и то Windows 10 верзије 1903 или Windows 10 верзије 1909 и у оба случаја са KB4535996 ажурирањем систем с почетка марта или с краја фебруара.

С обзиром на то да је ажурирање KB4535996 опционо и није круцијално за рад система Microsoft у истом одговору поручује корисницима да обришу то ажурирање са свог рачунара.

Како обрисати Windows 10 KB4535996 update

Уколико одлучите да обришете ажурирање урадите то кроз Старт / Поставке / Ажурирање и безбедност / Прикажи историју ажурирања и у листи потражите KB4535996 ажурирање. Ако је на листи кликните на Деинсталирајте исправке. Отвара се још један прозор са исправкама инсталираним на уређај. Пронађите опет KB4535996 и двапут кликните на њега, стисните Yes и сачекајте да буде уклоњен. Након тога ресетујте рачунар и требало би да су решени проблеми, које смо описали горе.

Ако вам је ово све компликовано Microsoft је објавио да ће софтверски решити и овај проблем средином марта, па сачекајте ново ажурирање, које ће ускоро стићи и надамо се да неће покварити још нешто успут…

Да ли сте и ви имали проблема након KB4535996 ажурирања?

Извор: Мондо

MD MONTEL