На данашњи дан 2014. године преминуо  Душан Почек

JP Putevi Brcko

Био је српски и југословенски позоришни, телевизијски и филмски глумац, најпознатији по улози Јездимира Ускоковића у серији Бољи живот.

Рођен 16. маја 1932. године у Београду. Широј публици први пут се представио 1960. у малој улози у филму Војислава Нановића Боље је умети, у којем су главне улоге играли Павле Вуисић и Милена Дравић.

Улоге по којој га публика најбоље памти јесу улоге пензионера и болесника Јездимира Ускоковића у серији Бољи живот и Илије Пандуровића у серији Срећни људи.

Играо је у бројним серијама и филмовима као што су Пут око света, Боксери иду у рај, Љубав на сеоски начин, Салаш у малом риту, Више од игре, Врућ ветар, Камионџије…

Посљедње телевизијске улоге остварио је у серијама Шешир професора Косте Вујића и Монтевидео, Бог те видео.

Почек је испрва студирао медицину и пред сами крај тих студија уписује Академију за позоришну умјетност у Београду. Одмах по завршетку Академије дошао је у Београдско драмско позориште, чији је члан био до пензионисања. На сцени Београдског драмског одиграо је читав низ улога од којих је најпознатија улога Јовице Јежа у “Николетини Бурсаћу”, представи која је играна преко 400 пута.

Преминуо је 18. марта 2014. у Београду.

MD MONTEL