УХАПШЕН ПРИПАДНИК ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ!

JP Putevi Brcko

Припадник Граничне полиције БиХ на прелазу Брчко ухапшен је због сумње да је починио кривично дело примање дара и других облика користи.

Ово лице ухапшено је јуче због сумње да је у недељу, 15. марта, у послеподневним часовима омогућио незаконит улазак у БиХ за три особе које су долазиле са подручја с којег је забрањен улазак у БиХ због вируса корона, мада им је требало издати решење о одбијању уласка или су требали бити смештени у самоизолацију, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Припадник Граничне полиције угрозио је здравље већег броја грађана јер је ова лица неконтролисано пустио у БиХ, и то за одређену суму новца коју је тражио.

Ова лица су у ефикасној оперативној акцији од Граничне полиције БиХ и полицијских службеника Брчко дистрикта пронађена, лоцирана и изолована, чиме су спречене веће последице наведених незаконитих активности.

Осим претреса осумњиченог полицијског службеника, претресане су и службене просторије на граничном прелазу Брчко које је користио.

Акција на спречавању, откривању и доказивању незаконитих, коруптивних радњи почињених од полицијског службеника на граничном прелазу Брчко је извршена под надзором Тужилаштва БиХ, а према наредбама Суда БиХ.

Извор: Агенције

MD MONTEL