У Србији 72 оболеле особе, данас ступају на снагу строже мере поводом коронавируса

JP Putevi Brcko

Данас ступају на снагу нове мере Владе поводом коронавируса. Од десет часова у свим урбаним срединама забрањен је излазак на улицу лицима старијим од 65 година, а на селу лицима старијим од 70 година. Од 20 часова до 5 ујутру нико не може да буде на улици, сем надлежних органа на задатку и оних који имају радну обавезу на трећој смени. Према подацима од јуче, у Србији забележено укупно 72 заражене особе.

Ради сузбијања ширења коронавируса празне се студентски и ђачки домови у целој земљи. Они који из оправданих разлога не могу да оду из Дома уз молбу могу да остану.

Од данас у 10 часова у свим урбаним срединама, апсолутно је забрањен излазак на улицу лицима старијим од 65 година, а на селу лицима старијим од 70 година. Од 20 часова до 5 ујутру нико не може да буде на улици, сем надлежних органа на задатку и оних који имају радну обавезу на трећој смени.

Такође, Војска Србије ће преузети под своју контролу све граничне прелазе, све мигрантске центре. Преузима све болнице под своју контролу.

Извор: РТС

MD MONTEL