Припадници Полиције Брчко дистрикта БиХ провели акцију кодног назива “ИЗОЛАЦИЈА”

KOLUBARA Brčko

Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су дана 19.03.2020. године у 18.01 сати обавијештени да се у једном насељу на подручју Брчко дистрикта БиХ окупило више лица и возила, те да су међу њима они који се не придржавају кућне изолације.

Одмах након пријаве полицијски службеници су проводећи мјере и радње на праћењу и осигуравању извршења мјера које су донесене актима градоначелника и Владе Брчко дистрикта БиХ, те Штаба за заштиту и спашавање, а односе се на спречавање и сузбијање ширења епидемије заразне болести коронавируса (COVID-19), провели акцију кодног назива “ИЗОЛАЦИЈА”.

У оквиру акције слободе су лишена четири лица А.А. рођен 1998. године у Винковцима, Република Хрватска, А.И. рођен 1998.године у Загребу, Република Хрватска, и К.И. рођен 1993. године у Тузли, а све тројица настањени у Доњој Скакави, те М.А. рођен 1996.године у Винковцима, Република Хрватска, а настањен у Бијелој.

О свему наведеном упознато је Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ, којем ће због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело “Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије” из члана 222. Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ, бити упућен извјештај.

MD MONTEL