Путин открио шта је ФСБ сазнао о коронавирусу

JP Putevi Brcko

Према извјештају руске Федералне службе безбиједности, дезинформације о коронавирусу у Русији се пласирају из иностранства, изјавио је руски предсједник Владимир Путин на састанку с члановима владе.

Руски лидер је на овом састанку нагласио да се у Русији ништа критично не дешава, али да људи морају знати каква је реална слика.

„Циљ оваквих провокације је јасан – ширење панике међу грађанима. Томе се можемо супротставити само ако руским грађанима будемо пружали свеобухватне, благовремене и истините информације”, истакао је руски предсједник.

 

Руски лидер је након тога замолио вице премијерку Русије Татјану Голикову за званичан извјештај о ситуацији с коронавирусом, као и о раду одговорних органа по овом питању.

„На друштвеним мрежама се појавило много лажних информација о великом броју заражених у Руској Федерацији. Поред тога, званичне власти су оптужене за прикривање правих бројки о зараженима. Користим ову прилику да још једном истакнем да су ти наводи неистинити”, истакла је Голикова.

Она је још нагласила и да оперативни штаб и влада, као и сви одговорни органи власти, укључујући државне регионе строго воде рачуна о превентиви појаве на територији Русије нове инфекције изазване коронавирусом.

Извор: Спутник

MD MONTEL