Припадници Полиције Брчко дистрикта БиХ прво вече у периоду забране кретања поступали са упозорењима

KOLUBARA Brčko

На основу наредбе о увођењу забране кретања у периоду од 21.00 до 05.00 сати на простору Брчко дистрикта БиХ, коју је Штаб за заштиту и спашавање Брчко дистрикта БиХ усвојио дана 22.03.2020. године, полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су поступали само са упозорењима.

Тако је дана 22.03.2020. године у току периода забране кретања забиљежен догађај да су припадници Граничне полиције након издатих рјешења о изолацији од стране санитарних инспектора, пустили четири лица на подручје града, а да о томе нису обавијестили Полицију Брчко дистрикта БиХ. Одмах по сазнању полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су предузели све мјере и радње из своје надлежности и осигурали да ова лица буду смјештена у кућну изолацију уз упозорења да се придржавају исте. Међутим, провјером поштивања рјешења о изолацији јутрос 23.03.2020. године полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ на адреси становања нису затекли три од наведена четири лица, те ће против Ј.Х. рођеног 1979. године у Брчком, Х.М рођеног 1983. године у Брчком и А.Т. рођеног 1985. године у Сарајеву бити предузете све законом предвиђене мјере.

У циљу омогућавања кретања лица у временском периоду од 21.00 до 05.00 сати, а који су изузети од забране кретања, сва правна лица у којима се ради континуитета производње рад одвија у смјенама, обавезна су да Полицији Брчко дистрикта БиХ доставе списак запослених који раде у смјенама на мејл okc@policijabdbih.gov.ba.

Упозоравамо становништво да Полиција Брчко дистрикта БиХ од вечерас неће имати  толеранцију према прекршиоцима наредбе о забрани кретања и позивамо све да се придржавају исте.

MD MONTEL