БЛИЦ ВЕСТИ

JP Putevi Brcko

-Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик посетиће данас Брчко и Бијељину, где ће о тренутној епидемиолошкој ситуацији разговарати са градоначелницима Синишом Милићем и Мићом Мићићем. Приликом посете Брчком, Додик ће у 11.00 часова посетити и Фабрику уља „Бимал“, а у 11.45 планиран је састанак са градоначелником Брчког. Након састанка Додика и Милића предвиђене су изјаве за медије.

-Ванредна седница Савјета министара, на чијем је дневном реду Нацрт закона о буџету институција и међународних обавеза БиХ за 2020. годину, заказана је за данас у Сарајеву. На дневном реду седнице налази се и предлог одлуке о привременом прекиду издавања виза у дипломатско – конзуларним представништвима БиХ, чији је предлагач Министарство иностраних послова, наводи се на веб страници Савета министара. На предлог Министарства безбедности у Савету министара требало би да буде размотрен и предлог одлуке о изменама и допунама одлуке о прописивању додатних услова за улазак странаца у БиХ.

-Влада Северне Македоније због пандемије вируса корона донела је одлуку којом се ограничава извоз пшенице и маслина. Одлука ће трајаће до 30. априла, сапштено је из Спољнотрговинске коморе из које подсећају да Србија, због вируса корона, већ спроводи одлуку о привременој забрани извоза основних намирница битних за становништво.

-Штаб зимске службе Брчко дистрикта након најновијих снежних падавина ноћас од два сата контролише рад зимских служби на одржавању саобраћајница првог и другог приоритета које су за сада према извјештајима са терена проходне. „Интезитет падавина на срећу није такав да се снег задржава на асфалту након посипања са ризлом и соли тако да су сви путни правци проходни а возила зимске слузбе јутрос од осам сати поново интервенишу са посипним материјалом“ потврдио је за Радио Брчко Винко Видовић руководилац овог штаба. Он истиче да се престанак падавина очекује до вечерњих сати те да не би требало бити већих проблема са проходношћу саобраћајница.

-У Републици Српској и Федерацији БиХ данас је облачно, хладно и са снегом, уз температуру од минус два до три степена Целзијусоава. Висина снега ће се током дана повећавати, сразмјерно у свим пределима за 10 до 15 центиметара, на западу и више, посебно у планинама. Касније после подне и увече снег ће почети да јењава.

MD MONTEL