Поступање Полиције Брчко дистрикта БиХ у посљедња 24 сата

JP Putevi Brcko

Током протекла 24 сата Полиција Брчко дистрикта БиХ је у сарадњи са инспекторима Инспектората Уреда градоначелника Брчко дистрикта БиХ грађанима уручила укупно 28 рјешења о изолацији, а извршено је укупно 68 контрола. За 10 лица утврђено је да не поштују наредбе о забрани кретања, четири лица нису пронађена на адреси становања, а изречено је укупно 12 санкција.

Дана 24.03.2020. године полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су након пријаве лишили слободе два лица Д.Ј. рођену 1963. године и М.Ђ. рођеног 1981. године, због постојања основа сумње да су починили кривично дјело “Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије” из члана 222. КЗ Брчко дистрикта БиХ, јер су континуирано кршили правила самоизолације. О свему је упознато Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ.

Дана 24./ 25.03.2020. године у периоду између 21.00 и 05.00 сати Полиција Брчко дистрикта БиХ је контролишући поштовање наредбе о забрани кретања пронашла двије одвојене групе са укупно 10 лица. Свим лицима су, због непоштивања наредбе о забрани кретања, уручени прекршајни налози због почињеног прекршаја из члана 8 Закона о ЈРиМ БД БиХ, а потом су испраћени до адресе становања.

Позивамо становништво на друштвену одговорност и упозоравамо да су дужни поштовати све мјере које су донешене за подручје Брчко дистрикта БиХ, а у вези спречавања појаве и ширења епидемије, као и мјера Свјетске здравствене организације.

Поред активности које Полиција Брчко дистрикта БиХ проводи на спречавању ширења епидемије заразне болести COVID-19, дана 24.03.2020. године пријављена је и крађа из једног трговинског објекта. Одмах након пријаве полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су изашли на лице мјеста пронашли починиоца приликом изласка из трговине, а ријеч је о лицу Е.А. рођеном 1990. године. Извршен је увиђај и утврђено да постоји основ сумње да је извршено кривично дјело “Крађа” из члана 280 став 2 КЗ Брчко дистрикта БиХ.

MD MONTEL