Новинарки Ани Лалић одређено задржавање од 48 сати

JP Putevi Brcko

Новинарки протала Нова.рс Ани Лалић одређено је у среду увече у ПУ у Новом Саду задржавање од 48 сати због сумње да би могла да понови кривично дело, објављивања текстова који изазивају панику и нереде, потврдио нам је њен адвокат Срђан Ковачевић.

Он је казао да саслушања није било, већ да јој је само уручено решење.

“Ја сам био током претреса, полиција се коректно понашала. Извршили су претрес њеног стана и задржали лаптоп и два мобилна телефона – службени и приватни. Потом су је довели у полицијску станицу и искуцали јој решење,” казао је он.

Према његовим речима, Ана ће бити у притвору док је не саслушају. Адвокат је изразио наду да ће се то десити што пре.

Подсетимо, Нова.рс је објавила текст под насловом „КЦ Војводине пред пуцањем: Без заштите за медицинске сестре“ у коме је Лалићева навела да КЦВ-у има проблем са “хроничним недостатком основне опреме и потпуно хаотичним условима рада у време пандемије”.

Из Клиничког центра Војводине реаговали су поводом текста, обавестивши тужилаштво и полицију, и оптужили нашу новинарку да је данашњим текстом узнемирила јавност и наштетила угледу те здравствене установе. Убрзо затим, полиција је закуцала на њена врата.

Ана Лалић је одговорила да је КЦ Војводине урушио сам себи углед, а цело њено писмо можете прочитати на линку.

“Ана Лалић је врхунски професионалац, храбра новинарка која неће никад устукнути пред силом било да долази од власти, мафије, полиције, тужилаштва, што је сад у Србији, нажалост, све измешано. Најлажљивија власт “у новијој српској историји” се окуражена ванредним стањем дрзнула да хапси честите новинаре под оптужбом да лажима шире панику. Нема тих закључака, уредби и ванредних стања која могу ограничити новинарке и новинаре као што је Ана Лалић да не раде свој посао. Не могу ућуткати ни осталих 80 новинара и уредника портала Нова.рс, осим да их све одведу у притвор”, рекао је ноћас главни и одговорни уредник Веселин Симоновић.

Извор: нова.рс

MD MONTEL