Преглед активности ПБД БиХ за 02.04.2020. године и акција кодног назива “ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС”

Kolubara

Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су током протекла 24 сата запримили укупно 39 пријава, извршено је укупно 247 обилазака лица којима су од стране Инспектората Уреда градоначелника Брчко дистрикта БиХ издата рјешења о изолацији, од чега је 234 пронађено на адреси, док 13 није, а уручено је укупно 22 рјешења о изолацији.

Извршено је укупно 10 обилазак објеката у циљу контроле поштовања Наредбе о ограничењу радног времена, једном лицу је уручен прекршајни налог због почињеног прекршаја из члана 8 Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ, док је пет лица лишено слободе. Полиција Брчко дистрикта БиХ је у 18 случајева извршила пратњу укупно 59 лица, на њихове адресе становања у Брчко дистрикту БиХ, али и оних који су пролазили кроз Брчко на путу према другим дијеловима БиХ.

Издвајамо догађај од дана 02./03.04.2020. године у периоду од 21.00 до 01.00 сати када су полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ на основу оперативних сазнања по Наредби Основног суда Брчко дистрикта БиХ и под надзором Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ, провели акцију кодног назива “ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС”, током које је извршен претрес једне спортске кладионице и пет лица која су потом лишили слободе. Ријеч је о лицима З.М. рођеном 1966. године, П.Б. рођеном 1985. године, Д.М. рођеном 1981. године, Ј.С. рођеном 1953. године и сви настањени у Брчком, те Т.Р. рођеном 1964. године настањеном у Лопарама.

Извршен је и претрес четири возила која користе ова лица, а приликом претреса одузета је рачунарска јединица и једна кутија пиштољске муниције са 70 комада метака калибра 7,62 мм. Лица су лишена слободе због основа сумње да су починили кривично дјело “Преношење заразне болести” из члана 221 став 1 Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

Полиција Брчко дистрикта БиХ досљедно прати примјену Наредби Штаба за заштиту и спашавање, те и овом приликом позива становништво на друштвену одговорност и упозорава да је дужно поштовати све мјере које су донешене за подручје Брчко дистрикта БиХ, а у вези спречавања појаве и ширења епидемије, као и мјера Свјетске здравствене организације.

MD MONTEL