Писма читалаца – ХОЋЕ ЛИ ЗБОГ ОДЛУКЕ КРИЗНОГ ШТАБА ПРИВРЕДНИЦИ ЗАВРШИТИ НА СУДУ?

Kolubara

Пандемија која нас је захватила довела је многе грађане у незавидан положај. Готово свакодневно нашој Редакцији јављају се бројни грађани тражећи да им помогнемо у решавању поблема у којима су због вируса корона се нашли многи од њих.

Тако нам је стигло и писмо од брчанског привредника који нам пише да се са својом породицом, али и комплетним радницима који су запослени код њега, нашао у карантину. Поштујући сва донешена правила и Одлуке, везанe на ову тему, у карантину су били пуних четрнаест дана.

У међувремену, Кризни штаб је донео Одлуку о продужењу рока са 14 на 28 дана карантина. То је изазвало проблем и немогућност да пошаљу ПДВ пријаву до 10.04.2020. године што повлачи могућност да Управа за индиректно опорезивање њега, као власника фирме, пошаље на Суд.

Наш читалац тврди да се обратио брчанском Кризном штабу са молбом да макар књиговођа добије дозволу да посао око ПДВ одради у фирму али је након пар дана добио одговор да у Кризном штабу није било разумевања за решењем овог проблема те да је једино могуће да добије потврду да су у изолацији са којом би евентуално могао да се на Суду брани.

Наш читалац поставља питање ХОЋЕ ЛИ ЗБОГ ОВЕ, АЛИ И ДРУГИХ ОДЛУКА КРИЗНОГ ШТАБА МНОГИ ПРИВРЕДНИЦИ НАЋИ СЕ НА ОПТУЖЕНИЧКОЈ КЛИПИ?

MD MONTEL