Нова пјесма Хладног пива и „Onlinefriends“- „Ово ће проћи“!

JP Putevi Brcko

Снажна, истинита, потресна, али опет и пјесма која даје наду и тјера нас да сви заједно издржимо, јер – „Ово ће проћи“! То је назив нове пјесме Хладног пива за коју је текст и музику писао Миле Кекин.

Због ситуације у којој се до сада нико од нас није никад нашао, Миле је пред себе поставио највећи изазов до сада – снимити и видео за ову пјесму на даљину.

Све је кренуло у недјељу, у 6:24 ујутро. Људе из сна буди снажан земљотрес какав се не памти у главном граду Хрватске. Престрављени искачу из кревета, не знају шта се догађа. Напољу је пандемија епокалиптичних размера, власти апелују да остану код куће, земљотрес их тера из кућа.

Центар Загреба, у којем живи Миле, највише је страдао, а како је то Миле Кекин доживио, објашњава:

„Још у пиџами чекамо. У ауту жена, клинци и ја. Немам појма шта чекамо. Можда да режисер викне да је сцена снимљена. На радију говоре да не идемо напоље због короне, али да изађемо из кућа због земљотреса. Сусједној згради се урушио кров. Срећом, нико није страдао. Комшије стоје збуњени и промрзли на хладноћи, пада ситни снег. Жена ми каже да кренем било куда, само да кренем. Возимо надреални слалом смрсканом улицом. Кривудајући међу рушевинама питам се шта је сљедеће након пандемије и земљотреса. Хоће ли се иза Медведнице појавити Годзилла да нас све разбаца к’о лего коцкице?

Ноћ прије написао сам пјесму о овој неукусној шали од времена у којем живимо. Тад ме морила само корона. Рефрен ми не излази из главе.

Враћамо се у напукли стан. Пред женом глумим статичара у стилу: “Мацо, није то ништа што се не може закрпити “, али ме предобро познаје. Зовем пријатеље Барбару и Јурицу Тотх, који нам нуде своју празну кућицу на селу за кориштење, док не видимо какво је стварно стање са статиком зграде. Наврат нанос трпамо прње у гепек и крећемо.

Тамо на селу се бацам на довршавање те нове пјесме. Гитара ми није стала у ауто, али сам срећом понео лаптоп и микрофон па снимам по први пут самог себе. Урлам толико гласно да клинци имају проблема пратити наставу на трећем.

Фали ми нешто. Не! Фали ми неко. Фале ми људи. Фали ми пуно гласова да ме увјере да је тај рефрен истинит.

Зовем све које знам да ми сниме тај рефрен мобилним телефонима, старог другара Голуба из Гоблина, комшију „Shemsu“ 69 из Бркова, Еду Маајку, зовем Сашу из ТБФ-а, Дубиозу, Шарана из Штука, Амиру Медуњанин коју не познајем, али ми се чини скроз ок, зовем Гибоннија, научника Игора Рудана чији сам велики фан, зовем Шпрајца, Сокија из Елвис Jacksona, Рамбо Амадеуса, Иванку Мазуркијевић и Мрлета из Лета 3, Реми, Војка В и наравно зовем и моје момке из Пива и сви, ама баш сви до једног, пристају да ми понове једино што сад желимо чути- да ће и ово једном проћи!“.

Извор:Блиц

MD MONTEL