ПАНДЕМИЈА ИЗ ПРОШЛОСТИ – РЕПЕР ЗА ЉУДСКЕ ГЛУПОСТИ У БУДУЋНОСТИ!!

JP Putevi Brcko

Проучавајући данашње време будуће генерације моћи ће да исправе људске глупости појединих владара у тешким моментима. Ово се пре свега односи на здравствено лудило које је задесило човечанство почетком двадесетих година двадесет и првога века названом корона вирус.

Стадион, на коме се већ сто година гаји пиринач (јер постоји одличан систем наводњавања а фудбал више не играју ни деца у вртићу) имаће изграђене пансионе на трибинама у којима ће бити смештени сви који у време вируса имају температуру већу од 36,6.

Полицијски час зваће се Полицијски сан и трајаће 24/7. Једино ће у време вируса бити ублажен за десетоминутни заказани одлазак до шалтера за плаћање комуналних обавеза. То ће бити значајно повећање минутаже која ће пре почетка пандемије износити 3 минута и 49 секунди. Због епидемије кризни штаб ће донети такву Одлуку да би људи без стреса могли да прођу кроз тунел за дезинфекцију да плате дажбине комуналном предузећу. Реално, од чега ће директор да живи ако народ не плаћа обавезе?

Рад у ординацији у време пандемије, те 2120. године, биће омогућен само доктору који је дубоко загазио у пензију и који ће у то време моћи да радити искључиво приватне прегледе – слично као и те давне 2020. године али сада много опуштеније јер више није у радном односу. Стално запослени доктори, те 2120. године неће постојати као ни болница у оном класичном облику. Постојаће само роботизована шалтер служба која преписује редовне рецепте путем видео линка и наплате партиципације искључиво путем пеј-пала.

Шеф овог здравственог система неће бити нервозан. Имаће свој ТВ шоу у којем ће говорити о смирености службеника у време снимања интервјуа и утицај камермана и новинара на живце појединих шефова Одељења.

Респиратори, добијени донацијом највећег земљорадничког племена тадашњег Кондомата, биће прикопчани у сваком домаћинству. Тим респираторима управљаће путем ВИ-ФИ мреже лично министарка уз асистенцију фризерског техничара или шофера Ц категорије преквалификованог у техничара-асистента министра здравља.

Привредници, захваљујући Одељењу за привреду, неће морати да раде. Имаће редовну апанажу коју ће им Одељење уплаћивати уз обавезни поврат од 30% за финансирање културне баштине мањинског народа. Већински народ неће живети на тим просторима јер ће прихватити да негде „тамо далеко“ буде део мањинског народа.

Школе неће постојати у некадашњем облику. Постојаће само министар и подминистар са члановима фамилије запосленим у министарству образовања. Деци ће бити на реверс подељењи прастари таблет рачунари да из своје куће „покушају“ да прате наставу неких регионалних телевизијских наставних програма и да се путем апликације Вибер пријаве да су на часу присутни.

Биће то доба просперитета и благостања у којем ће једину слободу у сваком облику имати чланови Скупштине којима ће бити задатак да усвоје годишњи Буџет.

Мега маркети ће уз доставу хране сваком купцу поклањати коцкасте заштитне маске за лице офарбане у дугине боје. Педери ће бити саставни део већине, те ове дугине боје биће веома популарне.

Записи из прошлости служиће у будућности као део протокола и биће заведени  као репер за људске глупости.

MD MONTEL