ОТВОРЕНА БРЧАНСКА ПИЈАЦА КЛАНAЦ

JP Putevi Brcko

На седници брчанског кризног штаба донета је Одлука о деломичном отварању пијаце Кланац за продају воћа, поврћа и осталих пољопривредних и прехрамбених производа, као и расадног материјала, цвијећа, поврћа и воћа, изјавио је командант Штаба Синиша Милић.

Поред Градске зелене пијаце, која ће радити сваким радним даном од 7.00 до 13.00 сати, пијаца Кланац радиће три дана у седмици – понедељком, средом и петком у времену од 7.00 до 13.00 сати, а продаја ће се моћи обављати искључиво на тезгама у кругу пијаце или са камиона паркираних на местима која су за то предвиђена.

Штаб је одобрио регистрованим пољопривредним произвођачима продају воћа, поврћа, цвећа и свих врста расада у кругу пијаце Аризона и у склопу њихових пољопривредних газдинстава уз придржавање свих прописаних мера.

„У случају непоштивања ових мера, што може негативно утицати на епидемиолошку ситуацију, штаб ће укинути ова одобрења“, рекао је Милић.

Он је поновио да ће даља релаксација или пооштравање мера донесених с циљем сузбијања епидемије вируса корона зависити искључиво од епидемиолошке ситуације на простору дистрикта која се управо захваљујући мерама ограничења, као и одговорним понашањем грађана, и даље држи под контролом.

MD MONTEL