Полиција патролира око цркава у Београду

JP Putevi Brcko

Домаћи медији извештавају да око цркава у српској престоници патролирају припадници полиције, ваљда да случајно неки верник упркос полицијском часу не би ушао у светињу, где по мишљењу наше власти и струке влада „пошаст“ (за разлику од продавница, банака, апотека). Да није тако, зар би толико прижељно штитили светиње од верника на Васкрс?

Репортери Н1 су јавили и да је неколицима појединаца, који су јутрос извели у шетњу псе по допуштењу Вучића, искористила прилику да на кратко привири у малу цркву Светог Саве поред Храма?!

С друге стране, Република Српска је синоћ издала налог полицији да, упркос полицијском часу током викенда, не кажњава православне вернике које на Васркса затекне на путу ка црквама и манастирима или у повратку из истих, као и да око светиња на данашњи дан не сме бити никаквих патрола полиције које такође представљају притисак на веран народ, осим ако нема конкретног повода за њихов долазак.

Православни верници у Грузији и Бугарској су такође прославили Васкрс у црквама, поштујући дистанцу и носећи маске.

Иако Србе плаше „америчким сценаријем“ корона епидемије, као пре тога италијанским и шпанским, Министарство правде САД у администрацији Доналда Трампа је прекјуче званично послало документ Српској правосланој цркви у САД да православни верници могу слободно да иду на литургију у своје храмове широм САД током Васкрса, јер је то њихово уставно право које им нико не моће оспорити, чак и током ванредног стања.

Извор: србининфо

MD MONTEL