ШАБАЧКА МУЗИЧКА ШКОЛА ПОРУЧУЈЕ „КОД КУЋЕ ОСТАНИМО“!

JP Putevi Brcko

У тренутку када су школе затворене, а настава се одвија на даљину, ученици и професори комуницирају преко интернет платформи. Хелена Давидовић, професор Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ из Шапца дошла је на идеју да заједно са својим колегама и ученицима школе створи песму која ће барем на кратко ублажити осећај изолованости.

У помоћ су јој притекле колеге, Соња Живковић и Стеван Јовић, а као резултат њихове креативности, музикалности и заједничке енергије, настала је песма под називом „Код куће останимо“. Од идеје до реализације било је потребно тек неколико недеља. Свако је дао свој печат, имао своју идеју и предлог. Текст за песму су урадиле заједничким снагама Соња Живковић и Хелена Давидовић, док је за музику био задужен Стеван Јовић.

Као вокални солисти наступили су ученици школе Ирина Бродић и Теодор Томић, пратеће вокале отпевали су професори Мирјана Пантелић, Хелена Давидовић, Соња Живковић, Верица Митровић, Евита Јовић и Марко Ердевички, док хор чине ученици школе али и њихови родитељи.

Поред певача, учествовало је и 25 свирача: Стеван Јовић (гитаре и бас гитара), Борис Јекић (клавир), Весна Добривојевић (а басприм), Марија Марковић и Милан Богдановић (соло виолине), Војин Лазић (хармоника), Константин Бечејић (перкусије) и гудачки оркестар „Donna Camerata“ (концерт мајстор: Љиљана Максимовић), док је аранжман за гудаче урадио Горан Димитријевић.

У стварању ове музичке магије учествовало скоро стотину професора, ученика и родитеља. Комуницирало се преко друштвених мрежа, снимало у кућним условима, а сама песма завршена је ван музичког студија. Све заслуге за израду видео спота припадају Ђорђу Ђерићу, талентованом фотографу и сниматељу, који је својим радом употпунио овај музички доживљај.

„Ово је показатељ да смо ми сви једна велика екипа, један велики тим, који је увек спреман да се ангажује. Невероватна је била сарадња под овим околностима, поштовање различитих идеја и сјајна енергија свих учесника, али и жеља да се дружимо, иако смо одвојени.

Можда нисмо могли да се загрлимо, али нас је музика још једном спојила. Свирали смо и певали, и то је наша мала подршка да издржимо и будемо победници“, поручују аутори песме, Хелена, Соња и Стеван.

MD MONTEL