Позив за сто евра коштаће 10 или 20 динара

JP Putevi Brcko

Предсједник Александар Вучић је изјавио да се одустало од исплате по стотину евра свим пунољетним грађанима пошто су се „неки тајкуни“ жалили да им је то понижавајуће и да ће новац одбити.

На питање новинара Н1 да ли ће његово обећање о исплати сто евра свим пунољетним грађанима бити испуњено, предсједник Србије Александар Вучић одговорио је да ће бити испуњено утолико што ће сви пензионери и они који примају социјалну помоћ добити тај новац од државе аутоматски.

“Што се осталих тиче, малу измјену, односно обавезу да се телефоном или кликом потврди да желите тих сто евра, унијели смо зато што су се бројни тајкуни жалили преко вашег и других медија, да они не желе тих сто евра, да је то за њих понижавајуће”, додао је Вучић.

Он каже да је процијенио да треба да остави тај новац држави, па неће окренути број телефона.

“А то је све што треба да се уради – само окренути број телефона, што је позив који кошта 10 или 20 динара. Ако је то проблем, онда стварно не знам – мислим да нема ничег простијег и једноставнијег нема него да позовете, ништа не треба да причате, добићете новац”, рекао је Вучић, и тако нам открио да се “позив за сто евра” плаћа, односно да грађани треба да плате да би добили новац од државе.

Извор: Нова.рс

MD MONTEL