У Федерацији БиХ укинут је полицијски сат, јавља телевизија „Н1“.

JP Putevi Brcko

Федерални кризни штаб, на основу препоруке Владе Федерације Босне и Херцеговине, донио је 21. марта наредбу о забрани кретања особа на територији ФБиХ од 18 сати до 5 ујутру.

Овој наредби претходила је Препорука федералног министра унутрашњих послова Аљоше Чампаре за увођењем забране кретања, на захтјев премијера ФБиХ Фадила Новалића, која је послана Јелки Милићевић, министрици, замјеници премијера ФБиХ и заповједници ФШЦЗ-а и Фахрудину Солаку, директору Федералне управе цивилне заштите (ФУЦЗ) и начелнику ФШЦЗ-а. Укидање полицијског сата препоручио је министар унутрашњих послова Аљоша Чампара, јавља телевизија „Н1“.

Нова Наредба Федералног штаба цивилне заштите која се односи на забрану кретања особама старијим до 65 година и млађим од 18 година донесена је данас. Према овој наредби, особе старије од 65 година моћи ће се кретати понедјељком, сриједом и петком од 9 до 13 сати. Особе млађе од 18 година моћи ће се кретати уторком, четвртком и суботом од 14 до 20 сати.

Перо Ћиро Павловић, портпарол Владе и Штаба цивилне застите ХНК, казао је јутрос на прес-конференцији да је добио информацију да је Федерални штаб Цивилне заштите данас донио наредбу према којој се укида карантин.

„Федерални штаб донио одлуку о укидању карантена. Према информацији коју ја имам, на јутрос одржаном Штабу, донесена је та одлука“, казао је Павловић.
Извор: Н1

MD MONTEL