Служен парастос за погинуле борце ВРС у Грчици

JP Putevi Brcko

У Спомен-капели погинулим борцима Војске Републике Српске у порти Храма Свете Петке у брчанском насељу Грчица данас је, на Побусани понедјељак, служен парастос за погинуле припаднике Трећег батаљона Прве посавске бригаде Војске Републике Српске.

Члан Предсједништва Удружења ветерана Борачке организације у Брчком Живан Илић је рекао да је Грчица у протеклом рату имала веома важну улогу у одбрани Републике Српске .

„Данас смо се окупили овдје да одамо пошту саборцима који су дали живот у одбрани Брчког и у стварању Републике Српске, и то је најмање што можемо учинити за њих“, рекао је Илић.

Парастосу погинулим Борцима Војске Републике Српске у Грчици пристуствовао је и Градоначелник Брчког Синиша Милић.

„ И у овим временима социјалне дистанце, а у складу са препорукама и наредбама, треба обиљежити и овај датум и сјетити се погинулих бораца који су своје животе уградили у темеље Републике Српске. Не смијемо их заборавити. И сада када постоји ограничење у погледу лица која се могу окупити, треба испштовати, препоруке и наредбе, али не требамо ни заборавити наше борце који су дали животе за РС“, рекао је Милић.

Парастосу су због забране окупљања већег броја људи присуствовали само представнци Борачке организације и породица погинулих пораца који су након парастоса положили вијенце и запалили свијеће погинулим саборцима. Вијенац је положио и градоначелник Синиша Милић.

У Спомен-капели погинулим борцима Војске Републике Српске у порти Храма Свете Петке у брчанском насељу Грчица уклесана су имена 77 погинулих бораца припадника Трећег батаљона Прве посавске бригаде ВРС.

М.Ђ.

MD MONTEL