„ДА ЛИ ЈЕ ОВО МОГУЋЕ?!“ Италија не може да ВЈЕРУЈЕ шта се десило послије донације Новака Ђоковића болницама у Бергаму!

JP Putevi Brcko

Новак Ђоковић и даље привлачи огромну пажњу у Италији, коју је најстрашније од европских држава погодио нови корона вирус, бар када се о броју преминулих ради.

Подсјетимо, када је чуо колико је Бергамо страдао у пандемији, а у Ломбардији, региону у коме се поменути град налази, преминуло је чак 12.940 особа до сриједе, 23. априла (док је 70.165 људи само у том крају земље инфицирано од када је забиљежен први случај), Новак Ђоковић је ријешио да упути значајну помоћ. И то ни мање ни више него милион евра, за три болнице.

То је, испрва само површно, открио директор здравственог центра за западни Бергамо, Петер Асемберг, рекавши да је био изненађен чим је приметио „познато име“ међу највећим дародавцима. На крају је само додао да се ради о „најбољем тенисеру свијета“. Сама та чињеница била је довољна да се поједини велики италијански медији на српском захваљују Нолету, а након што је чувени италијански спортски новинар Убалдо Сканагата на феноменалан начин саопштио о коликој суми се заправо ради, Асембер је открио и шта је Ђоковић поручио дајући огромну донацију. А онда се десило право мало чудо.

Наиме, Ђоковићев гест, а нарочито ријечи које је поменути директор објелоданио, толико су одјекнуле да су донације одједном кренуле – са свих страна.

И, за тили час су, Нолетовим примјером осокољени, многи познати Италијани прикупили чак десет милиона евра!

Међу онима који су дио својих финансијских средстава дали на располагање болницама у Ломбардији су и чувена италијанска пливачица Федерика Пелегрини, њена имењакиња, скијашица Брињоне, музичар Роби Факинети и многи други…

Ђоковић, међутим, није помогао током ове пандемије SARS-CoV-2 типа корона вируса само Италији.

Напротив. Најприје је милион евра, заједно са супругом Јеленом, послао Србији, за респираторе и другу неопходну медицинску опрему, а онда је откривен и садржај писма које је послао свим тенисерима, и то са жељом да они најбољи међу њима – помогну најугроженијим актерима „бијелог спорта“, што би требало да ускоро доведе до потпорног фонда од око 4,5 милиона долара.

Милион Србији, милон Италији, милиони за колеге… Неко би рекао „баш много“, али – људскост се и не мјери милионима. И, никада је није превише.

Извор: СпортБлиц

MD MONTEL