ЖИВИМ У ГРАДУ ДУХОВА: Нови сингл чувених Ролингстонса за три дана постао химна о животу у доба короне!

JP Putevi Brcko

Најновији сингл „Ролингстонса“ под називом “Living in Ghost Town” (Живим у граду духова), објављен у четвртак 23. априла, постао је химна већине Американаца током борбе против корона вируса и хит број један у више од 20 земаља.

– То је пјесма апокалиптичког наслова која ће одјекивати кроз вријеме – рекао је Мик Џегер, фронтмен групе за Епл мјузик, и додао да је пјесма написана прошле године, али да је дио текста прилагодио садашњој ситуацији.

– Кит Ричардс и ја имали смо идеју да објавимо пјесму али смо је измијенили – рекао је Џегер поводом новог сингла издатог након вишегодишње паузе.

У споту су приказане пусте улице америчких градова, а виде се и чланови Стонса у студију док снимају сингл, “Living in A Ghost Town” је ламент над животом који има ограничења, са стиховима који се могу односити на оне који су присиљени и на изолацију и друштвену дистанцу широм свијета.

„Осјећам се као дух, живим у граду духова… Живот је био тако лијеп, а онда смо се сви затворили и изоловали“, каже се у тексту и додаје “Ово више није забавно, ако желим да направим парти биће то парти за једну особу.. Молим се да све буде брзо готово”.

Дио нове пјесме је, како Џегер, каже завршен у изолацији, али нагашаава да ипак не постоји замјена за вријеме које чланови бенда проводе заједно. Наравно, икону рока питали су и када би се бенд могао вратити на свјетску турнеју, одложену због пандемије.

– Не знамо шта ће се догодити с турнејом. Не знамо ни када је сљедећа фудбалска утакмица. Не знамо ништа – одговорио је МИк и изразио жаљење што су многи људи изгубили посао.

– Многи су остали без посла, а за то нису криви. Околности су ван контроле. Не може се рећи, радио сам лоше и зезнуо сам ствар, зато немам посао. Тешка су времена за све, али ипак некима је теже – закључио је Џегер.

Извор: Блиц

MD MONTEL