Послије маски и рукавица пријети нам и несташица кондома

Kolubara

Највећи свјетски произвођач кондома упозорио је на глобални мањак тог производа, и процјењује да има залихе за још само два мјесеца.

Компанија „Карекс“, са сједиштем у Малезији, која је произвођач петине презерватива на свијету, тек прије неколико дана је поново покренула своје производне погоне.

Из компаније су саопштили да се кондоми углавном производе у Кини и Индији, на које пандемија посебно утиче.

„У међувремену, потражња расте великом брзином јер власти широм свијета апелују да се буде код куће кад год је то могуће, а парови у овом тренутку не размишљају о потомству, док траје пандемија, због здравствених ризика“, рекао је Го Мијах Кјат, извршни директор компаније „Карекс“.

„Карекс“ у својим погонима производи презервативе за брендове попут Дурекса, као и сопствену линију специјалних кондома. Годишње направи више од пет милијарди кондома и извози их у више од 140 земаља.

Ипак, и производња и дистрибуција сада су под великим изазовом имајући у виду пандемију корона вируса и затворене границе.

„Дефинитивно бих рекао да је ово период без преседана. Никада нисмо имали овакав поремећај“, изјавио је Го.

„Кондоми би такође могли бити доста скупљи. Још увек исплаћујемо свим нашим радницима пуне плате, али они раде само пола радног времена тако да ће генерално доћи до повећања трошкова“, упозорио је Го.

Извор: Независне

MD MONTEL