АКО НЕ ЗНАШ, ПИТАЈ МЕНЕ!

JP Putevi Brcko

Причао ми деда да су у његово време Швабе биле толико дисциплинован народ да се то мерило са лудилом. Каже деда ако би Швабама у Дневнику јавили да ће 15. августа снег да падне, сви Швабићи би још 14. августа имали постављене ланце на гумама како би спремно дочекали тај дан. Нико се не би бунио ако се то и не деси јер време је превртљиво, али то није разлог да будете неспремни. Ваљда је та дисциплина остала још од Хитлера?!

Е сад, замислите кад тако један дисциплинован народ, у време велике пандемије вируса корона, схвати да све то око вируса и није све тако како их у Дневнику обавештавају. Стога су Швабићи тражили да им се објасни шта је тачно а шта није око вируса корона? Зашто прво треба а затим не треба носити маске и рукавице? А затим поново треба и то још уз претњу кажњавањем! Због чега вирус не напада у радно време већ искључиво у време одмора те је уведен полицијски час? Откуд  вирус баш у то време хара градом? Јел то вирус има договор са Владом да у радно време не напада грађане?

Ко је измерио да вирус може да скочи 1,95 метара у даљ и да је дистанца од 2 метра безбедна? Зашто вирус не напада коцкарнице, кафиће, радње са храном и ципелама већ само радње са гаћама? Да није можда због куријих очију и смрдљивих ногу?!? Откуд вирусу ЈМБ списак грађана те само напада оне изнад 65 година старости? Откуд вирусу дозвола да се шета по парковима те је због парковског башкарења Швабићима забрањен приступ природи?!?

Све то је изазвало велики гнев код овог деценијама дисциплинованог народа који се самоорганизовао у недисциплину и протесте! Непослушност је трајала данима у месецу мају, те давне 2020. године Наравно, када су протести у питању ништа од овога није објављено у Дневнику! Шира јавност сазнала је о овоме путем друштвених мрежа.

То је разбеснело бабу Меркелову те је баба наредила да Швабићима НА ЈЕДАН ДАН буде укинут интернет. Било је то нешто као претеће машукање прстићем које би могло да пређе у трајну забрану коришћења интернета уколико наставе са протестима и непотребним питањима везаним за вирус корона.

Ово се није десило још од увођења интернета да Швабићи немају могућност коришћења интернета као једне нормалне погодности која је „ГАРАНТ СЛОБОДНОГ ПРИСТУПА ИНФОРМАЦИЈАМА СВИМ ГРАЂАНИМА“!

Деда ми причао да то није био случај и на Балкану. У то време код њих је било нормално да нешто немате. Немате воду данима јер је ДОШЛО ДО РЕДОВНОГ ПУЦАЊА ВОДОВОДНИХ ЦЕВИ! Немате струју данима јер се врши РЕДОВНИ РЕМОНТ ТРАФО СТАНИЦА. Искључе вам струју ЈЕР, КОМУНАЛНОМ ГРЕШКОМ, НИЈЕ ПРОКЊИЖЕН ПРОШЛОМЕСЕЧНИ РАЧУН. Немаш новца кифлу да купиш ЈЕР ПЛАТА НИЈЕ ЛЕГЛА НА ВРЕМЕ. Кога још брига да ли су информације о вирусу корона тачне или је народ само покусни миш у систему фармацеутске мафије?

Иначе, грађани на простору најстарије цивилизације имали су све друге информације које су их занимале. Познато је да су Балканци број један у приступу личним информацијама још од времена Винчанске културе.

Од увек се знало ко је кога и ко је са ким! Колику плату има кадија а колику судија. Ко у јавној установи ради приватно и колико наплаћује своје услуге? Шта је ко наследио од тетке и шта му је бабовина?

Све су то биле информације „на извол`те“ од вајкада. Ту транспарентност приступу информација Европа нема ни дан данас у време 20Г интернет мреже. А заправо је сасвим једноставно. Довољно је било да питате комшију! Какав интернет, какав Дневник, које Владе и Скупштинске клупе. Нико није тако добро обавештен како што може бити комшија! Информације ОД УСТА ДО УСТА путовале су брзином светлости. Тачност ових информација још никада нико није довео у питање!

Тако је и мој деда једно јутро, у време вируса корона, у продавници сазнао од комшинице да је маска за лице сашивена од мушких памучних гаћа, марке „ВАРТЕКС – ВАРАЖДИН“, најбоља заштита од КОВИД-19! Још ако су гаће предратне ту је заштита загарантована чак 98% јер су само предратне мушке гаће имале на предњој страни „џепић“ који није служио ничему а у коме вирус врло лако може да залута и да не прође до вашег носа! Комшиница је потврдила да су још пре рата модни стилисти знали да ће доћи време када ће тај фамозни „џепић“ наћи своју примену!

Зато, уколико вас нешто занима, зајебите интернет и гледање Дневника – ПИТАЈTE САМО МЕНЕ!

MD MONTEL