Грађански отпор позвао људе на протест у четвртак на Андрићевом венцу

JP Putevi Brcko

Организација Грађански отпор позвала је грађане да се у четвртак, 7. маја, у 20:05 часова појаве на првом протесту који организују испред зграде на Андрићевом венцу у којој је кабинет председника Србије.

„Више нису угрожени само наша слобода и тешко освојене демократске вредности нашег друштва. Сада су угрожени и наши животи, катастрофа је ушла у наш дом и постала саставни део живота у Србији“, поручио је Грађански отпор.

Они су констатовали да је иза нас тежак период који је до краја оголио сурову и некомпетентну власт у Србији, као и да је ванредно стање проглашено на противуставан начин, а затим искоришћено за бесомучну функционерску кампању и брутални обрачун са политичким неистомишљеницима.

„Разлог за озбиљну забринутост је и будућност која нас са оваквом влашћу тек чека. Ово није апел, ово је последње звоно за узбуну! Нека то буде звоно које ће огласити нови почетак, нови живот, нову наду“, поручили су из Грађанског отпора.

Грађански отпор је неформална организација које је преузела протесте суботом након што је покрет „1 од 5 милиона“ одустао од њих.

Извор: Н1

MD MONTEL