Ко жели да избегне карантин тестира се на аеродрому за 190 еура

JP Putevi Brcko

Аеродром у Бечу од сутра ће понудити тестирање на вирус корона да би омогућио путницима који долазе у Аустрију да избегну карантин у трајању од 14 дана. Путници ће имати на располагању молекуларно биолошки или ПЦР тест на вирус корона на аеродрому, чији је резултат готов за два до три сата.

„Путовање авионом, било да се ради о пословном или хитном путу, постаће на тај начин безбедније и лакше“, наводи се у саопштењу аеродрома.

Тест на аеродрому, који кошта 190 еура, могу да ураде и путници који напуштају Беч. Путници који долазе на аеродром мораће да покажу уверење лекара да су негативни на вирус корона, а тест не сме да буде старији од четири дана или иду у карантин.

Бечки аеродром има планиране летове за Доху, Дортмунд, Диселдорф, Франкфурт, Хамбург, Лисабон, Минск и Софију, као и чартер летове. Забрањено је слетање авиона из подручја која се сматрају да су под великим ризиком.

У Аустрији је до сада регистровано 15.526 случајева инфекције, док је 598 људи умрло.

Аустрија је почела да ублажава мере рестрикције након седам седмица блокаде па су тако отворени шопинг центри, веће продавнице, а почели су са радом и фризерски салони.

Извор: Срна

MD MONTEL