ГОРАНЦИ: У Централној Србији имамо проблем јер не знају ко смо, а на Космету имамо јер то врло добро знају‼

JP Putevi Brcko

Сваке године на Ђурђевдан подсетим Србе на један народ који је нама јако близак, а многи то не знамо, на нашу браћу Горанце каже Павле Д Бисмиљак‎ Члан Фејсбук групе СРПСКА ДЕСНИЦА.

Цар Душан их je за вријеме своје владавине штитио и изузетно цијенио. Оно што је јако волио, јесу њихови специјалитети. Вјеровао им је и били су му велики пријатељи. Током НАТО бомбардовања, Горанци су претрпјели велике послиједице, само зато јер су стали на страну Србије и српског народа. У том периоду, шиптарски терористи киднаповали су им децу, палиле радње, 23. Горанаца је убијено, од чега седморица припадника војске СР Југославије.

Прије 6 година, Горанци су одбили да формирају Национални савјет националне мањине, јер како кажу нису национална мањина у својој Србији која им је једина држава. Исто је и данас. Гора, иако се налази на Космету, на самој граници са Албанијом, иако су окружени шиптарским екстремистима, они поносно кажу да је Космет Србија.

Павле још каже: Веома сам поносан на чињеницу да имам пријатеље међу Горанцима. Они су били, остали и биће српски витезови.

Срећан Ђурђевдан свима који славе.

MD MONTEL