Обезбеђење изнело Обрадовића из скупштинске сале због дувања у пиштаљку

JP Putevi Brcko

„Наставићу са побуном свуда и на сваком месту, где очекују и где не очекују, нећу одустати док се не сруши ова власт”, рекао је лидер Двери у холу Скупштине. Припадници обезбеђења изнели су данас из сале Скупштине Србије посланика Двери Бошка Обрадовића након што је одбио да напусти заседање.

Седница на којој посланици разматрају предлог одлуке о укидању ванредног стања прекинута је пошто је Обрадовић стао испред места где седи председница парламента Маја Гојковић и почео да дува у пиштаљку, преноси Бета.

Гојковић је затражила да он изађе и дала паузу од 15 минута. Обезбеђење је најпре покушало да Обрадовића убеди да сам изађе, а затим га је физички избацило.

Након што је избачен, Обрадовић је у холу Скупштине рекао да је у салу ушао да пренесе поруку народа како се власт понашала током ванредног стања и борбе против пандемије коронавируса.

Седница је настављена након паузе.

Председница парламента Маја Гојковић је рекла да јој је посланик Бошко Обрадовић „поцепао синопсис”, када је претходно ушао са пиштаљком.

Потом је Гојковић дала реч председници Владе Србије Ани Брнабић.

Наставићу с побуном на сваком месту

Председник Покрета Двери Бошко Обрадовић рекао је данас да је „уласком на скупштинску седницу” означио, пред камерама, свој лични бунт против ове „криминалне власти” правећи пиштаљком „буку против диктатуре”.

„Наставићу са побуном свуда и на сваком месту, где очекују и где не очекују, нећу одустати док се не сруши ова власт”, рекао је Обрадовић на конференцији за новинаре у холу Скупштине, наводећи да га је обезбеђење физички избацило из скупштинске сале, преноси Бета.

Како је рекао, осећао је обавезу да уђе у салу за седнице и јавно се побуни, због свих оних грађана који се не плаше власти.

„Шта је нама друго остало него побуна, него борба против овог корумпираног система, него свенародни устанак против једне ненормалне власти која не сме више ни дан да траје”, рекао је Обрадовић.

Он је рекао да зато позива на побуну, да „позива сваког човека на његов лично чин побуне, на његовом радном месту, код његове куће, на улици”.

Извор: политика

MD MONTEL