ДА ЛИ СТЕ ЗНАЛИ?

Kolubara

Током ове године, држава Србија ће свјетским кредиторима исплaтити чак 241,64 милиона евра на име зајмова узетих у вријеме Титове Социјалистичке Федеративне Републике Југославије. То вам је скоро пет клиничких центара у Нишу који годишње оду на сервисирање Титових дугова.

Према стању од 31. децембра 2019. године, по том основу, земља Србија дугује још укупно 1,9 милијарди евра од старих југословенских дугова.

Дужничком пупчаном врпцом ћемо још најмање пуне двије деценије бити везани за државу чији је неприкосновени вођа преминуо прије 40 година.

И зато када вам говоре како се ”лијепо” живјело за вријеме овог хрватског диктатора и бившег аустроугарског каплара који је живио као фараон на Дедињу, имајте у виду да се тако живјело од незарађених и позајмљених пара, које данас ми и наша дјеца морамо да враћамо. Све што је било ”бесплатно” у Титово вријеме, и школство, и здравство и све што су неефикасне фабрике производиле (а ником нису могле да продају, осим совјетима и земљама трећег свијета по политичкој линији) ми плаћамо данас.

Извор: Историја Срба

MD MONTEL