МОЈ РОЂАК СА СЕЛА ДОВЕО ХРВАТЕ У СРЦЕ ШУМАДИЈЕ: У кућу пуковника Вранића хрле и Босанци и Црногорци

Kolubara
Поред домаћих, ту су и гости из Босне и Херцегивине који знају цијелу серију напамет, затим из Црне Горе и Хрватске. Све их занима, да виде унутрашњост куће, као и цијело двориште, сви обавезно мало посједе за оним чувеном столом испод ораха.

КНИЋ – Кадрови прелијепе Груже и села Борач свакодневно се могу видјети на малим екранима, јер управо ту, у центру Шумадије, сниман је „Мој рођак са села“, једна од најпопуларнијих домаћих серија.

Сви знају за Миломира Вранића, чији лик глуми Војин Ћетковић, а кућа у којој је тај телевизијски јунак живио, постала је једно од омиљених мјеста за туристе из Србије, али из цијелог региона.

„Преко 10.000 људи дошло је да види Вранићеву кућу. Поред наших домаћих гостију, ту су Босанци који знају цијелу серију напамет, затим Црногорци и Хрвати. Све их занима, да виде унутрашњост куће, као и јциело двориште, сви обавезно мало посједе за оним чувеном столом испод ораха. Атмосфера у серији је тако добро дочарана да посјетиоци очекују да им Вранић или Дракче изађу иза ћошка“ каже за РИНУ, Рајко Лечић власник имања.

Прелијепа природа, српска аутентичност и шумадијска гостопримљвост утицали су да избор за снимање падне управо на село Борач. Из Рајковог дворишта са једне стране поглед пуца на Гружанско језеро, а са друге на масивни Борачки крш. Ово село су због изузетне љепоте и прије посјећивали туристи, али сада је њихов број вишеструко повећан.

„Ово је права природна оаза. Сеоски туризам овде има изузетан потенцијал. Сада кроз Вранићеву кућу може да се дође и прође, али имамо у плану да оспособимо смјештајне капацитете, како би они који су заљубљеници у право српско село могли овдје да проведу и по неколико дана. Уз домаћу храну и ракију, наравно“, каже кроз осмех Рајко.

Да је најпознатији рођак са села у ово мјесто довео многе људе свједочи и податак да је у селу Борач прије радила само једна кафана, а сада их има неколико. За вријеме ванредног стања оне не раде, али овдашњи домаћини се надају да ће се кад све ово прође поново у центру села паркирати аутобуси са многобројним туристима.

Извор: Курир / РИНА/ Објектив Медиа

MD MONTEL