У Брчком скраћен полицијски час!

JP Putevi Brcko

Штаб за заштиту и спасавање Брчко дистрикта БиХ данас је измијенио Наредбу о забрани кретања лицима на подручју Брчко дистрикта БиХ те је измјеном Наредбе забрањено кретање у периоду од 22.00 до 5.00 часова.

Од ове наредбе изузимају се сви запослени који врше службене дужности или су укључени у спровођење мјера и активности у вези са проглашењем стања природне несреће због коронавируса као и запослени у правним лицима у којим се ради континуитета производње рад одвија у смјенама. У складу са овом измијењена је и Наредба о радном времену, те привредни субјекти могу прилагодити своје радно вријеме, с тим што морају завршити са радом најкасније један час времена прије полицијског часа, односно до 21.00 час.

Градоначелник Брчког и командант Штаба за заштиту и спасавање Синиша Милић најавио је даље ублажавање мјера и наредби које су донесене с циљем превенције и заштите од ширења вируса корона на подручју дистрикта до краја недјеље.

„Пододјељење за јавно здравство задужено је да за сутрашњу сједницу припреми процедуре рада и понашања за дјелатности којим ће бити омогућен рад као и процјену за доношење одлуке о скраћењу периода изолације на 14 дана“, рекао је Милић.

Он је додао да ће највјероватније бити предложено да у понедјељак 11. маја са радом почну угоститељски објекти, трговине гардеробом и фризерски салони, док би наредне седмице требало да буде донесена одлука и о условима за почетак рада обданишта.

„С обзиром на повољну епидемиолошку ситуацију, која је резултат добрих превентивних мјера и одговорног понашања наших суграђана, за очекивати је да ће у наредним недјељама доћи до потпуне нормализације стања, наравно, под условом да нам се не деси нешто непредвиђено и уз потребу придржавања наложених индивидуалних заштитних мјера“, рекао је Милић.

MD MONTEL