Од 11. маја дозвољен рад угоститељским објектима на отвореном и фризерским салонима, изолација скраћена на 14 дана

JP Putevi Brcko

Након одржане телефонске сједнице Кризног штаба за заштиту и спашавање Брчко дистрикта  к омадант Штаба и градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић данас је издао наредбу у којој се од 11. маја, 2020. године дозвољава рад привредним субјектима на подручју Дистрикта који се баве угоститељском дјелатношћу (кафићи, ресторани, посластичарнице…), услуживањем хране и пића искључиво на отвореним површинама (баште) под ограниченим условима, привредним субјектима који се баве фризерском дјелатношћу и продајом одјеће.

Радно вријеме привредних субјеката ће се организовати у складу с наредбом од 7.5.2020. године.

Обавезно је придржавање Наредбе о епидемиолошким препорукама за рад угоститељских објеката у склопу примјене мјера превенције ширења КОВИД 19, Наредбе о епидемиолошким препорукама за рад фризерских салона за вријеме трајања пандемије КОВИД 19 и Наредбе о епидемиолошким препорукама за спречавање инфекције КОВИД 19, у трговинама у оквиру тржних центара и тржнице Аризона.

Кризни штаб данас је издао и наредбу о забрани јавног окупљања и заједничког кретања у броју већем од 50 лица на јавним мјестима и отвореним и затвореним јавним површинама.

Овом Наредбом ставља се ван снаге Наредба о забрани окупљања и заједничког кретања од 23.3. 2020. године.

Комадант Кризног штаба данас је издао и наредбу о скраћењу рока изолације предвиђено наредбом од 30.3.2020. године особама којима је издато рјешење о изолацији са 28 дана на 14 дана. Ова наредба ступа на снагу 9. маја, 2020. године.

Обавјештавају се привредни субјекти који од 11. маја почињу с радом да ће се сутра, 9. маја, на страници http://vlada.bdcentral.net/ објавити наредбе у којима ће бити наведени детаљи.

MD MONTEL