5 најплаћенијих техно диџејева

JP Putevi Brcko

Техно је можда још увијек ундергроунд, али листа најплаћенијих изводјача ипак јасније освијетљава саму сцену.

Ево како изгледа сам врх листе.

Richie Hawtin – 11 милиона долара

Richie Hawtin експериментисао је са техно звуком од касних 80-их. Током деведесетих добија на популарности, иако је његова каријера кренула када је имао само 17 година, када своје вјештине показивао у локалним клубовима. Остало је историја.

Aphex Twin – 12 милиона долара

Тwин је у току каријере промијенио неколико псеудонима, и издао неколико албума током деведесетих. 2014. године освојио је престижну Грами награду за најбољи албум. Његова каријера траје већ преко три деценије, а процјењује се да овај музичар вриједи 12 милиона долара.

Sven Väth – 14 милиона долара

Десетине синглова, албума, упечатљиви миксеви, бројне ДЈ награде, Ват је каријеру почео као поп музичар а његов пут до славе преко власника клуба и члана бедна био је несвакидашњи.

Carl Cox – 16 милиона долара

 

Карл Кокс је популарност стекао као радијски ДЈ на ББЦ радију 1, био је резидент легендарних вечери на Ибици преко 15 година а нашао се и у филмовима. Његова енергија и музичка каријера су импресивни док Кокс важи за живу легенду сцене.

Dave Clarke – 30 милиона долара

Остати дослиједан свом стилу се исплати. Дејв је познат по својим лајв наступила и јединственом имиџу представника хардкор техно сцене. Барон техно звука и један од пионира овог правца у Великој Британији, Дејв Кларк одавно је напунио 50 година, а и даље је веома активан на сцени.

Више информација потражите овде.

Извор: clubber.rs

MD MONTEL