Изјава Синише Милића, градоначелника Брчко дистрикта БиХ, поводом Дана побједе над фашизмом

JP Putevi Brcko

Девети мај, који славимо као Дан побједе над фашизмом, вјероватно је најзначајнији дан у модерној историји човјечанства. Да није побијеђена та пошаст, овог 9. маја, дакле 75 година након што су њемачке трупе потписале безусловну капитулацију, свијет би, сигуран сам, изгледао сасвим другачије.

Демократске вриједности, које након побједе над силама зла баштини највећи дио човјечанства, без тог датума представљале би далеки сан бројних нараштаја. Суровост којом се фашизам четрдесетих година прошлог вијека сручио на слободољубиви свијет показује колико су генерације које су се супротставиле фашистичким фалангама биле храбре и одлучне да славе побједу. Због тога се данашње али и све будуће генерације са дужним поштовањем заувијек треба да сјећају побједника над фашизмом.

             Њихови надљудски напори представљају путоказ модерном човјечанству како се, уз све недостатке које разноликост данашњег свијета са собом неминовно доноси, брани и гради праведнији и хуманији свијет. То су сигурно имали у виду и они који су 9. мај прогласили за Дан Европе.

    Градоначелник

Мр сц. Синиша Милић

MD MONTEL