Посланици сутра гласају за укидање ванредног стања у Републици Српској

JP Putevi Brcko

Народна скупштина Републике Српске разматраће сутра Приједлог одлуке о укидању ванредног стања у Српској.

Приједлогом одлуке прописано је укидање ванредног стања јер је епидемиолошка ситуација која се односи на вирус корона стављена под контролу.

У образложењу тог приједлога наводи се да Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске сматра оправданим увођење приступа којим ће се постепено враћати нормалан живот, односно цијени да су створени предуслови за укидање ванредног стања.

На предложеном дневном реду посебне сједнице парламента Српске јесу и потврђивање аката које је донио предсједник Републике за вријеме ванредног стања и доношење одлуке о престанку важења уредаба са законском снагом, Приједлог ребаланса буџета Републике Српске за 2020. годину – по хитном поступку, као и Приједлог закона о измјенама Закона о извршењу буџета Републике Српске за 2020. годину, по хитном поступку.

Посланици би требало да расправљају и о приједлогу одлуке о измјени одлуке о дугорочном задуживању Републике Српске за 2020. годину и приједлогу одлуке о прихватању задужења Републике Српске према Свјетској банци – Међународној банци за обнову и развој за додатно финансирање пројеката регистрације некретнина.

Сједница ће бити одржана у конференцијској сали Владе Републике Српске која задовољава епидемиолошке услове проузроковане вирусом корона.

Почетак 13. посебне сједнице заказан је за 10 часова.

Извор: Срна

MD MONTEL