ОПШТИНА ПЕЛАГИЋЕВО – БЕЗ ЗАРАЖЕНИХ ВИРУСОМ КОРОНА

Kolubara

Општина Пелагићево се може похвалити, да је једна од ријетких у Републици Српској, у којој до сада није било заражених вирусом корона. Према ријечима надлежних, грађани су били изузетно одговорни у спровођењу мјера и наредби Општинског и Републичког штаба за ванредне ситуације, што је имало за резултат да нема обољелих од вируса Соvid-19.

„Од 13. марта спроводимо наредбе Републичког штаба за ванредне ситуације, те све службе ставили у функцију. Додатно смо појачали рад комуналне полиције, која је у овом периоду извршило 720 инспекцијских контрола у спровођењу здравствених мјера по наредбама Републичког штаба. Извршили смо дезинфекцију улица и свих јавних објеката, а помогли смо и грађанима у тешким условима са пакетима помоћи, које смо дистрибуирали преко Црвеног крста, Центра за социјални рад и Општинске цивилне заштите. Нисмо имали заражених, а свакако да велике заслуге иду и нашим грађанима који су озбиљно схватили све наложене мјере, одговорно се понашали и поштовали наредбе“, каже Симо Стакић, начелник општине Пелагићево.

Доктор Милош Јовић је на челу тима у Амбуланти Пелагићево, који истиче да су сви досадашњи налази на корона вирус негативни.

„Општински штаб је реаговао на вријеме и спроводио мјере Републичког штаба за ванредне ситуације, а похвалио би и изузетну одговорност наших становника, који су показали своју озбиљност у овом тешком времену. Сви наши грађани, који су били у изолацији, а које је контролисала комуналне полиција, придржавали су се наложених мјера и нисмо имали нити један прекршај. Имали смо 67 опсервираних особа и сви урађени тестови на корона вирус су негативни. Тренуно имамо 13 особа под здравственим надзором, каже др Милош Јовић, из Амбуланте Пелагићево.

Велики број активности у овом периоду имала је Општинска организација Црвеног крста Пелагићево.

„Црвени крст из Пелагићева, од првог дана, био је ангажован на бројним активностима. Успјели смо да обезбједимо преко физичких и правних лица, као и Општине Пелагићево пакете помоћи најугроженијим породицама, обезбједили смо и одређену опрему за локални карантин, као и подјелу заштитних маски пензионерима са подручја наше општине. Свакако бих истакла ангажовање 15 волонтера, који су седали велики допринос и помогли старим лицима, у рјешавању њихових потреба, наглашава Весна Стакић“, секретар Општинске организације Црвеног крста у Пелагићеву.

 

В.С.

MD MONTEL