Хрватски адмирал: Хрватској припадају цијела Босна и дијелови Србије и Црне Горе

JP Putevi Brcko

„Ово нема везе са Другим свјетским ратом, али зна се да је цијела Босна и Херцеговина заправо хрватско краљевство, то је хрватска земља. Нека буде јасно свима, хрватска земља је и Бока Которска, све до Улциња, односно јужно до Будве“, рекао је Лошо гостујући на Осјечкој телевизији.

„Такође, да Србима не говорим да је хрватска земља Срем, Бачка и дијелови Баната“, додао је адмирал.

Адмирал Лошо је нагласио да глобалистичким лијево либералним центрима нису интересантне лијево либералне политичке странке, јер у њима имају сигурна упоришта и ослонце, при чему је и за ХДЗ рекао да је „отет хрватском народу“ упркос још снажној емотивној вези и дијела чланства и бирачког тијела према том покрету због формирања хрватске државе.

Лошо тврди да је Хрватска изложена „никада жешћим великосрпским захтјевима и намерама, чији је експонент Милорад Пуповац, као и никада несталим италијанским, мађарским, али и новонасталим муслиманско-бошњачким циљевима, који се јасно виде у ударима на Католичку цркву у БиХ“.

Иначе, Лошо је био савјетник претходне председнице Хрватске Колинде Грабар Китаровић, која га је смијенила 2017. године, након двије и по године на функцији, преноси Б 92.

Извор: СПУТНИК СРБИЈА

MD MONTEL