АПОКАЛИПСА – БЛИЖА НЕГО ИКАДА!

JP Putevi Brcko

Хуманост, умереност, праведност, доброта, милосрђе, одмереност, мудрост, љубазност, спремност да се другима помогне, поштовање, часност, искреност, саосећајност, отвореност, добродушност… Ово су веома ретка, готово изумрла, морална начела у људском понашању садржана у суштини људске природе!

Данас можеш да се родиш као нови Тесла, Пупин, Вук Караџић или Милева Марић – готово си неприметан у друштву. Jедино вредиш кроз материјално стање којим купујеш друштвени положај. Нарочито ако кроз омаловажавање уништиш суштину људске природе! Типичан пример је данашњи ФУНКЦИОНЕР!

#ФУНКЦИОНЕР – ЧОВЕК КОЈИ ИМА СВЕ ОСИМ ВЛАСТИТОГ МИШЉЕЊА!

Такав је још у прва четири разреда дебело „шлајфовао“, како из матерњег тако и из осталих предмета. На једвите јаде је до шестог разреда стигао. У седмом разреду ћале је унео пиштољ у зборницу, а у осмом су га пустили само да га се отарасе. Средњу школу је завршио захваљујући директору – ћалетовом партијском другару. Директорску фотељу у јавној установи добија захваљујући ћалетовом политичком ангажовању. Улази у локални одбор странке и тако се пред њим отварају сва врата. Постаје ЧОВЕК СА СВЕТЛОМ КАРИЈЕРОМ – ФУНКЦИОНЕР! Уз функционера обавезно иде и старлета!

#СТАРЛЕТА – ОСОБА КОЈА ЈЕ БИЛА СА СВИМА ОСИМ СА ВАМА!

Биће из митологије у телу жене и главом ћурке старости између 18 и 26 година. Силиконка, хијалуронка која јутарњи каФућино пије у најпрестижнијем кафићу. Не разликује јутарњу од вечерње шминке. Мирише пренападно а узор јој је Карлеуша. Њен омиљени писац је Нивес Целзијус и обожава да вози „страни“ аутомобил. Од школе има велики одмор и малу матуру и верује да је за сваког мушкарца остварење сна! ИДЕАЛНА ОСОБА ЗА ФУНКЦИОНЕРА!

Сваки функционер уз старлету има и антропоида у улози дупеувлакача!

#ДУПЕУВЛАКАЧ – УЛАГИВАЧ, ДУПЕЛИЗАЦ, ШЛИХТАРА, ЧЕП, ЉИГАВАЦ, ПОЛТРОН, МИЛОКЛИЗАЧ, ГУЗОЉУБ, ДУПЕЉУБ, СКУТОНОША, ОЛОШ, ШЉАМ!

Древна двонога животиња са душом пацова, водом у глави уместо мозга и кичмом од желатина! Тамо где други људи носе срце, он има шум који постепено прераста у тумор. То су „људи“ којима је једино умеће у животу то што немају образа. Карактерише их способност да у доњем делу леђа опстају годинама без узимања ваздуха као и прилагодљивост да не жуљају готово никако власника дупета у којем бивствују! На жалост, такви најбрже аванзују и дођу у ситуацију да имају своје дупеувлакаче.

Хоћете пример да вам дам? Па живимо на Балкану, примера има колико хоћете. Само се осврните око себе!

Што вам све ово пишем? Морам признати да сам се јутрос добро забринуо!!! Наиме, на пешачком прелазу, лаганим кораком прелази познати дупеувлакач и старлета – одоше у Скупштину! Ма не брине мене то где су се упутили, већ што иду заједно – руку под руку! Ако је стралета спала са функционера на дупеувлакача, што би народ рекао са коња на магарца, то неће на добро да изађе! Што остави онако уљушкану функцију јбт? Очигледно да је КОВИД-19 почео да делује! Мада, можда је дупеувлакач аванзовао? Једва чекам да чујем шта се дешава!

У сваком случају, АПОКАЛИПСА ЈЕ БЛИЖА НЕГО ШТО МИСЛИМО!

MD MONTEL