Нове наредбе Цивилне заштите: Правила након повратка у БиХ

JP Putevi Brcko

Федерални штаб цивилне заштите наредио је јуче Федералној управи за инспекцијске послове да утврди процедуру стављања ван снаге решења федералних санитарних инспектора о стављању под здравствени надзор и забрани кретања у трајању од 14 дана за особе које су у БиХ ушле на једном од граничних прелаза на подручју Федерације БиХ пре стављања ван снаге наредби по којима су ове мере изречене, саопштено је из ФУЦЗ.

На јучерашњој седници ФШЦЗ стављена је ван снаге и наредба о принудној изолацији за сваку особу која не поступи по решењу надлежног органа којим се одређује мера изолације за време временског периода за који је та мера одређена или продужена.

“Са циљем спречавања ширења заразе корона вируса 21. маја је одржана 10. хитна ванредна електронска седница Федералног штаба цивилне заштите (ФШЦЗ) на којој су донете две нове наредбе. Првом наредбом Федералној управи за инспекцијске послове наређено је да утврди процедуру стављања ван снаге решења федералних санитарних инспектора о стављању под здравствени надзор и забрани кретања у трајању од 14 дана за лица која су у БиХ ушла на једном од граничних прелаза на подручју ФБиХ пре стављања ван снаге наредби по којима су ове мере изречене“, саопштено је.

Федерални санитарни инспектор, до укидања ових мера, био је обавезан да свим лицима који улазе у БиХ изрекне решење о стављању под здравствени надзор и ограничавање кретања у трајању од 14 дана.

На 9. ванредној седници ФШЦЗ је ставио ван снаге наредбе које су регулисале ову област а наредбом донетом на данашњој седници Федерална управа за инспекцијске послове утврдиће процедуру како би се ставила ван снаге већ издата решења о изолацији за лица која су ушла у БиХ на једном од граничних прелаза на подручју ФБиХ.

На јучерашњој седници стављена је ван снаге и наредба о принудној изолацији за сваку особу која не поступи по решењу надлежног органа којим се одређује мера изолације за време временског периода за који је та мера одређена или продужена. Све донете наредбе ступају на снагу даном доношења“, саопштено је из Федералне управе цивилне заштите.

Извор: Н1

MD MONTEL