УКИНУТ ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС У БРЧКОМ

JP Putevi Brcko

Штаб за заштиту и спасавање Брчко дистрикта БиХ, уважавајући епидемиолошку ситуацију на територији дистрикта Брчко на дан 22.05.2020. године, донио је Наредбу о стављању ван снаге Наредбе о забрани кретања, те је сходно томе од данас омогућено кретање лицима и након 23 часа.

Међутим, поред омогућавања кретања лицима, подсјећамо да су и даље на снази наредба од 8.5.2020. године, којом се забрањује јавно организовано окупљање и заједничко кретање у броју већем од 50 лица на јавним мјестима и отвореним и затвореним јавним површинама, и Наредба о епидемиолошким препорукама за рад угоститељских објеката у склопу примјене мјера превенције ширења ЦОВИД 19.

С тим у вези подсјећамо да су запослени у угоститељским објектима, али и гости који посјећују исте и даље у обавези да се придржавају свих препорука и мјера које су и даље на снази, те да ће свако окупљање у већем броју од 50 лица (које чине запослени и гости), бити санкционисано од надлежних органа Брчко дистрикта БиХ. Стављене су ван снаге и све наредбе које се тичу ограничења радног времена.

Штаб за заштиту и спасавање донио је наредбу којом ће од уторка 26. маја 2020. године бити дозвољен рад играоница и рођендаоница за дјецу као и одобрени тренинзи и спортско-рекреативне активности у спортским објектима, уз поштовање наредби о начинима понашања током епидемије КОВИД-19 које ће бити објављене на службеном порталу Владе Брчко дистрикта БиХ.

Штаб за заштиту и спасавање упућује подршку и захвалност свим здравственим радницима у ЈЗУ „Здравствени центар Брчко“ и Пододјељењу за јавно здравство који су били ангажовани током пандемије. Позивамо управни одбор ЈЗУ да предложи одлуке о награђивању заслужног и медицинског и немедицинског особља, али искључиво оних који током пандемије нису користили ни дана одмора или боловања.

MD MONTEL