БЛИЦ ВЕСТИ

JP Putevi Brcko

услимани широм света данас обележавају други дан рамазанског Бајрама. Тродневни празник обично је време за путовања, окупљања породица и громогласне дневне прославе након вишеседмичног поста од зоре до сумрака. Ове ће године, међутим, око 1,8 милијарди муслимана у свету због пандемије вируса корона морати да обавља молитве у кућама и да учествују у верским дешавањима путем видео везе.

Републици Српској, у последња 24 сата, тестирана су 194 лабораторијска узорка, а вирус корона потврђен је код пет особа, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите РС. Ради се о особама из Бање Луке, Теслића, Рибника, Котор Вароши и Прњавора. У последња 24 сата Институту за јавно здравство РС пријављена су два смртна случаја, код којих је потврђено присуство новог вируса корона.

свету је вирусом корона тренутно заражено 2.852.688 особа, подаци су статистичког портала „Ворлдометар“. Највише случајева је забиљежено у САД, а следе Русија, Шпанија, Велика Британија, Италија, Иран, Немачка и Француска.

MD MONTEL