Видовданска трка у Брчком биће одржана 15 августа

JP Putevi Brcko

Видовданском трком ће започети наставак сезоне Свјетске атлетске серије. Видовданска трка у Брчком ове године ће, због пандемије вируса корона, бити одржана 15 августа, званично су данас саопштили организатори трке.

Директор Видовданске трке Борислав Ђурђевић каже да су због епидемиолошке ситуације били приморани помјерити датум одржавања Видовданске трке у Брчком.

„С обзиром да се трка налази и у календару Свјетске атлетике, као и да је истовремено првенство Балканске атлетике на 10 км, последњих седмица смо интензивно радили на усаглашавању најоптималнијег датума за одржавање 24. Видовданске трке“, рекао је Ђурђевић.

Кључни моменти које смо имали у виду, наглашава Ђурђевић, су да изаберемо датум у којем ће бити границе отворене и да оставимо довољно простора, посебно елитним такмичарима, који су били дуго изван озбиљног тренажног процеса, да се припреме.

„Одлучили смо да тај датум буде 15. август. Како ствари стоје са Видовданском трком ће започети наставак сезоне Свјетске атлетске серије. Сагласно новонасталој ситуацији, у наредних 10 дана промијенићемо и услове за наступ и они ће бити у складу са свим прописаним мјерама заштите здравља учесника. Такође стартнине за Видовданску трку ће бити симболичне, а прикупљена средства ће ићи у хуманитарне сврхе“, појаснио је Ђурђевић.

М.Ђ.

MD MONTEL