БЛИЦ ВЕСТИ

JP Putevi Brcko

а Аеродорома „Никола Тесла“ у Београду данас би требало да буде организован хуманитарни лет за Москву, којим ће се у БиХ вратити њени грађани који су се у време пандемије вирусом корона затекли у Руској Федерацији, а изразили су жељу да се врате кући. „Реч је око 70-ак држављана Републике Српске и БиХ, а остатак слободних места биће уступљен држављанима Србије које је пандемија затекла у Руској Федерацији“, појаснили су из кабинета српског члана Председништва. Лет за Москву организован је у сарадњи са амбасадама Русије у БиХ и Србији.

таб за заштиту и спасавање Брчко дистрикт донео је наредбу којом ће од данас бити дозвољен рад играоница и рођендаоница за децу као и одобрени тренинзи и спортско-рекреативне активности у спортским објектима, уз поштовање наредби о начинима понашања током епидемије КОВИД-19 које ће бити објављене на службеном порталу Владе Брчко дистрикта. Штаб за заштиту и спашавање упућује подршку и захвалност свим здравственим радницима у ЈЗУ „Здравствени центар Брчко“ који су били ангажовани током пандемије.

мбасадор БиХ у Грчкој Милица Ристовић Крстић рекла је Срни да ће Грчка своје границе отворити 1. јула и да ће сви они који желе да проведу годишњи одмор у њој то моћи да учине без обавезног четрнаестодневног карантина. „Грчка ће своје границе отворити 1. јула за све оне који желе да проведу одмор у њој – без обавезног четрнаестодневног карантина, односно без тестирања на ковид-19, уз изузетак оних земаља које у том тренутку буду имале неповољнију епидемиолошку слику“, истакла је Крстићева и додала да ће већ од 15. јуна граница бити отворена за држављане оних земаља које имају охрабрујуће епиодемиолошке податке.

редседништво Борачке организације Републике Српске на данашњој седници у Источном Сарајеву разматраће актуелна питања из области борачко-инвалидске заштите, те предлог програма рада БОРС-а за ову годину. Седници Председништва БОРС-а претходиће пријем руководства ове организације код градоначелника Источног Сарајева Ненада Вуковића у 10.00 часова. У 10.30 часова предвиђено је полагање венаца на спомен-гробљу у Миљевићима.

 

MD MONTEL