УРАЂЕНИ ТЕМЕЉИ НОВЕ АМБУЛАНТЕ

Kolubara

Ових дана завршени су темељи нове зграде породичне медицине у Пелагићеву, која се гради средствима Владе Србије. Укупна вриједност објекта износи 296.000 марака, Влада Србије финансираће нову зграду Амбуланте са 130.000 евра, а недостајућа средства биће обезбјеђена у буџету општине Пелагићево. Начелник општине Симо Стакић, са својим сарадницима, обишао је градилиште.

„Веома смо захвални свима онима који су нам помогли да уђемо у реализацију овог пројекта изградње амбуланте породичне медицине. Укупна вриједност објекта је 296.000 КМ, а од Владе Србије обезбјеђена су средства у износу од 130.000 евра (254.000 КМ). Разлика средстава биће обезбјеђена из општинског буџета. Овим ће се ријешити проблем здравствене амбуланте, на задовољство наших грађана. Поред тога, у објекту садашње амбуланте, биће стална ликовна изложба, тако да ће и тај објекат бити искориштен, истиче Симо Стакић“, начелник општине Пелагићево.

Нова амбуланта имаће двије ординације за два тима породичне медицине, специјалистичну ординацију, апотеку и лабораторију, укупне површине од 270 квадратних метара.

„Изградњом нове зграде амбуланте ријешиће се питање здравствене заштите становника Пелагићева у наредних 50 година. Имаћемо један вишефункционалан објекат, који ће у потпуности испунити све наше потребе, за разлику од садашње амбуланте, која је грађена прије више од 100 година. Тренутно у садашњој амбуланти имамо један тим породичне медицине. Садашњи број пацијената је за 1,5 тим, па очекујемо да у новој згради амбуланте имамо и два тима породичне медицине“, истиче др Милош Јовић, доктор породичне медицине у амбуланти у Пелагићеву, која припада Дому здравља у Бијељини.

В.С.

MD MONTEL