СНСД Брчко: Ћирилица на Гинекологији нема право грађанства

Kolubara

Дрско одбијање двоје медицинских радника на брчанској Гинекологији да једној трудници у поодмаклој трудноћи и са озбиљним здравственим тешкоћама, обезбједе ћирилични образац те због тога двочасовно пролонгирање прегледа код надлежног специјалисте, заслужује нашу најоштрију осуду, али и реакцију њихових претпостављених руководилаца.

Докле су појединци у свом омаловажавању другог и другачијег спремни да иду ,показује податак који је задокументован од полицијских органа, да ово двоје медицинских радника поменутој трудници због њеног инсистирања на ћириличном обрасцу, нису дозволили да преглед заказан за 12:30 сачека у чекаоници. Тек након скоро два сата чекања изван чекаонице и доласка главне медицинске сестре на интервенцију директора Болнице, ова наша суграђанка добила је тражени образац и право да буде прегледана.

Уколико менаџмент и запосленици у брчанској Болници не знају, ово је прилика да их подсјетимо да су ћирилица и српски језик потпуно равноправни у Брчко дистрикту БиХ.

Општински одбор Савеза независних социјалдемократа ће институционално затражити да се овакакав однос према пацијенту, једној жени и будућој мајци заврши у складу са позитивним прописима ове локалне заједнице.

Оно што нас све скупа треба да забрине да је ово још један показатељ лошег стања у брчанском здравству за чије се функционисање на годишњем нивоу издвајају десетине милиона марака пореског новца.

ОО СНСД БРЧКО

MD MONTEL