Може ли жена вољети два мушкарца истовремено?

JP Putevi Brcko

Многи људи могу имати њежне емоције за двије различите особе, у исто вријеме. Али сада се питамо, да ли је заправо могуће вољети двије особе истовремено? Одговор је да, каже Рамани Дурвасула, професорица психологије на УЦЛА. Ми сматрамо да љубав има само један укус али она је више од тога.

Гледајмо то овако: чоколада и јагоде су врло различите, али оба укуса су фантастична.

Како се љубавни троугао догађа?

– Ми смо сложена бића и зато је врло лако да двије потпуно различите особине које посједују двије различите особе могу утицати на нас – напомиње Рамани. Као кад одрастате и развијате се у јединку, с временом можете наићи на људе који вас магнетски привлаче и допуњавају различите аспекте вас.

Једноставно, привлачност између људи је биолошко искуство. Може се догодити да, иако сте у дугој и озбиљној вези, упознате неку особу на послу која утиче на ваше бујање хормона. Или можда једно вријеме излазите са разним мушкарцима и онда одједном схватите да вас двије особе јако привлаче.

Шта радити кад си заљубљена у двојицу?

Кад између двојице треба одабрати једног мушкарца јавља се осјећај растрзаности и то постаје једно збуњујуће искуство. Ипак гледајте то с ведрије стране и претворите овај избор у праву забаву!

Наставите истраживати и испитивати њихове афинитете, као и планове које имају са вама. Отворене везе нису толико прихваћене у друштву, али у овом случају вам могу јако помоћи. Правила за отворену везу вас могу водити ка отвореном разговору, који не укључује никакве границе.

За оне који су више окренути традиционалним везама и желе се ипак посветити само једној особи, имамо савјет.

– Знам да је ово ужасан приједлог, али је врло дјелотворан. Направите попис предности и мана и будите искрени према себи када га будете писали. Обратите пажњу на ове ствари: Ви сте тренутно запетљани у вртлогу страсти и навали осјећаја, али несебична, чврста и јака љубав увијек побиједи на крају. Размислите о томе на овај начин: Ко ће сто одсто бити с вама кад сте болесни? Ко ће вас вољети без обзира на све што живот доноси – савјетује она.

Ако осјећате да још нисте спремни на ову велику одлуку, идеално би било отпутовати негдје и промијенити средину. Тад ћете имати времена размислити добро о свему.

Извор: српскакафе

MD MONTEL